Pippi-tårta

P1170349
Idag har vi firat min systerdotter som fyllt tre år under sommaren. Eftersom att Pippi är storfavorit så önskades det en tårta i det temat.
Jag ville gärna göra en variant av Pippitårta som jag inte hittat någon annan stans. Min man utmanade mig tex att göra en stående Pippi, istället för en sittande.

P1170340
Jag tycker att skurar-golvet scenen är ganska så typiskt Pippi-tokrolig så det fick bli temat för den här tårtan. På sidan satte jag några lappar som ska se ditsydda ut.

P1170354
Självaste Pippi övar isdans på sina skurborstskridskor.

P1170352
Herr Nilsson har gömt sig under mattan för att slippa vara med på storstädningen.
Självklart behövde kappsäcken med guldpengar också vara med och tack till den som kom på idén att använda guldfärgade sockerpärlor som pengar.

P1170351
Hinken med skurvattnet har blivit utspillt på golvet.

P1170350Och över kanten hänger Pippis långa strumpor på tork.

Den här tårtan var riktigt rolig att göra. Jag hoppas på fler tillfällen att få göra pippitårtor för oj så många roliga idéer jag har!

Till den här tårtan provade jag för första gången att göra Red Velvet Cake som jag fyllde med Whipped cream cheese frosting.
Den är täckt och dekorerad med sugarpaste.

7 kommentarer

  1. Sjukt och galet så bra du är!!! Vad fin tårta. Bor du i Uppsala så vore jag tacksam att få anlita dig som tårtmakare på min dotters kalas.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *