Dessertbord till Vilmas barnvälsignelse

P1220370red
Idag har vi haft barnvälsignelse i vår kyrka för det senaste tillskottet i familjen. Våran Vilma. Jag gjorde ett litet desserbord i gult, rosa och vitt.

P1220375
För första gången provade jag att göra rock candy, eller sockerkristaller som vi kallar dem här hemma. Det var lite klurigt att veta hur mycket färg som behövdes och de blev lite ljusare än jag hade tänkt mig men jag är nöjd ändå.

P1220379
Gula och rosa minimaränger.

P1220381
Den lilla tårtan med Vilmas namn på.

P1220383
Bokstäverna skar jag ut för hand eftersom att mina bokstavsutstickare har en annan stil än den jag ville ha.

P1220404
Och så den här tårtan. Den är lite speciell för mig eftersom jag haft idén i huvudet rätt  länge. Jag tror det var ungefär två år sen jag ramlade över tekniken med gelatinbubblor och har sedan dess tänkt att om vi får en flicka nån gång ska jag göra en sådan tårta till henne. Och så fick vi en flicka och självklart blev hennes första tårta då just en såpbubbel-tårta.

P1220409
Lite pillrigt och tidskrävande var det så klart att få till bubblorna men det är ju lixom inget ovanligt när det gäller den här hobbyn.

P1220408

P1220394
Den här gången blev det ett lite mindre dessertbord. Tyckte det räckte bra så här. Den enda besvikelsen var att de gula cakepopsen (fick inte ens vara med på bild) blev en katastrof pga riktigt dåliga sweet melts.

Nedre våningen på den stora tårtan är en dummy. Första gången jag provade det också. Verkligen kanon när man har en bild i huvudet av en större tårta men inte ska ha så väldigt många gäster.

Annars bestod båda tårtorna av saftiga chokladbottnar, riesenganach och whipped cream cheese frosting. Spackalade med vaniljsmörkräm och täckta med sugarpaste.

1 kommentar

  1. Oj oj oj så vacker den är! Så fint till en liten skrutta. Passar också på att tacka för inspirationen till piratkalas. Jättefin tårta där också. Vårt piratkalas går av stapeln nästa helg.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *