Poliskalas!

P1230403
Idag har vi haft poliskalas här hemma för en mycket lycklig kille som snart fyller fyra. Jag gjorde ett desserbord där kaffe och munkar var det viktiga enligt födelsedagsbarnet själv. ”För det gillar poliser”. Så här såg bordet ut först, innan jag fyllde på det med lite mer godsaker.

P1230408
De mycket omtalade munkarna. När man står mitt uppe i en flytt blir det gärna köpt fika istället för hembakat.

P1230405
Men några polisbricks-kakor fick jag till i alla fall.

P1230409
Ja och så tårtan då. Den nedersta delen är en dummy eftersom att det inte går åt så mycket tårta på ett litet kalas men mamman har en idé om hur tårtan ska se ut. Själva fängelset är inte ätbart utan ett hemmabygge som var extremt pillrigt att få till, men det var det värt när man ser lyckan hos jubilaren!

P1230419
Polisen är mycket nöjd över att ha fångat tjuven. Tjuven är inte lika nöjd.

P1230422
Högst upp på tårtan gjorde jag en polisbricka i gumpaste och glittrade den med silverglitter.

P1230444
Här är dessertbordet påfyllt med lite mer munkar, cookies och fyraåringens egenhändigt fixade tårta.

P1230451
Titta så snyggt!

Tårtan bestod av kladdkakebottnar fyllda med vispad grädde, dumlefluff och hackade dumlekolor. Den var spacklad med vaniljsmörkräm och den ena  var täckt med sugarpaste, den andra med marsipan. Figurerna är gjorda i gumpaste.

5 kommentarer

  1. Så otroligt snyggt! Och låter vansinnigt gott! Barnen kommer bli gröna av avund när de ser det här 🙂 Om Levis tårta kan jag bara säga <3<3<3<3<3 Underbar!

    1. Vi kanske skulle ordna en liten fest när ni kommer ner till oss! Tårta skulle vi ju göra tillsammans men man kan ju göra mer än det 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *